maandag 30 juli 2012

Grote bonte specht en zo...

Afgelopen zondag heb ik maar weer eens een paar uurtjes in een hutje van Han Bouwmeester doorgebracht. Het begon een beetje rustig, maar na een half uurtje begon er wat leven in de brouwerij te komen. Diverse soorten kwamen voor de hut, waaronder koolmees, pimpelmees en glanskop. Er zaten ook meerdere muisjes, en er kwam nog een fazant voorbij om even te profiteren van het neergelegde voer. Ook de grote bonte specht liet zich regelmatig zien, waaronder ook een juveniele, herkenbaar aan zijn rode petje.


 Toen brak er plotseling grote paniek uit, en ik kon niet zien waarom. Mijn vermoeden was, dat er ergens een sperwer in de boom was gaan zitten, maar ik kon niets zien. Na een poosje keerde de rust een beetje terug, maar niet voor lang, want vanachter de hut kwam mevrouw over de hut aanvliegen en deed een poging een meesje te pakken. Dit mislukte echter, en ze ging even verderop recht voor de hut even op een omgevallen boomje zitten balen. Gelukkig kon ik een paar keer afdrukken, en toen vloog ze weer verder het bos in.


Het duurde een poosje voordat de eerste vogeltjes zich weer lieten zien, maar toen de rust was wedergekeerd kwamen ook de muisjes weer terug, en ook de boomklevers gingen weer helemaal los. maar ze bleven de boel wel goed in de gaten houden.


Toen ik bijna de spullen al in de tas het zitten, kwam er ook nog een eekhoorn even lekker poseren. Toch maar even afdrukken... 


 Na bijna 6 en een half uur in de hut te hebben gezeten, was het weer tijd om met een tevreden gevoel naar huis te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten